Curatatorie Covoare: Cinci greseli pe care le faci cand folosesti aspiratorul

Firma noastra de Curatatorie Covoare iti dezvaluie cele mai mari greseli pe care le faci atunci cand vine vorba despre curatenia si mentinearea covoarelor tale. Iata cinci greseli pe care le faci cand folosesti aspiratorul.


Postat pe 2015-02-09


Curatatorie Covoare Cinci Greseli Pe Care Le Faci Atunci Cand Folosesti Aspiratorul 1423472343790 900x300

Firma noastra de Curatatorie Covoare iti dezvaluie cele mai mari greseli pe care le faci atunci cand vine vorba despre curatenia si mentinearea covoarelor tale.  Un aspirator este unul dintre instrumentele cele mai versatile in arsenalul tau cand vine vorba despre curatenia din casa. Iata cinci greseli pe care le faci cand folosesti aspiratorul, prezentate de echipa noastra specializata de la Curatatorie Covoare. Daca le eviti, vei curata mai repede si mai bine.

1. Nu golesti sacul de praf inainte (sau dupa) utilizare. A curata cu sacul aspiratorului plin este una dintre cele mai frecvente greseli cand folosesti aspiratorul. Chiar si aparatele care au indicator de “sac plin”, vor functiona mult mai bine cu sacul golit inainte de fiecare utilizare.

2. Nu cureti filtrul de praf de la evacuare. Fiecare aspirator are un filtru de praf la evacuarea aerului. Acesta trebuie curatat periodic pentru ca aerul evacuat sa fie cat mai curat. Uneori este necesara schimbarea sau spalarea acestuia. Despre acest filtru trebuie sa scrie in cartea tehnica si este unul din detaliile care conteaza atunci cand cumperi un aspirator. Un filtru prost inseamna ca ceea ce se aduna pe o parte se imprastie pe alta.

3. Nu folosesti accesoriile. Daca folosesti o singura perie ca sa cureti si covorul, si canapeaua, si peretii faci o mare greseala. Fiecare tip de perie are rostul sau si este indicata pentru o anume suprafata. Incearca sa folosesti toate accesoriile si vei avea surprize dintre cele mai placute!

4. Aspiri pe uscat. Acesta este un detaliu care tine de tipul aspiratorului. Unele permit aspirarea unui covor care a fost stropit inainte cu o solutie de curatat, altele nu. Daca ai un aspirator care permite aspirarea umeda, foloseste aceasta facilitate. Daca nu, poti sa pulverizezi o solutie de apa si otet pe covor inainte de aspirare. Asteapta circa 10 minute si aspira cu peria pentru covor. Eficienta aspiratorului o sa creasca.

5. Curata bine periile si verifica daca furtunul este infundat, dupa fiecare utilizare. Una din greselile comune este aceea de a lasa periile pline de praf si par. ghemul de par pe teava sau pe furtunul aspiratorului scade puterea acestuia si poate arde motorul. le cureti atasand furtunul la gura de evacuare.

O alta greseala, pe care nu o mai punem la socoteala pentru ca este foarte des comisa este aceea de a tine aspiratorul in functiune timp indelungat. Eficienta motorului scade considerabil. Ideal este sa opresti aspiratorul la fiecare 15 minute si sa-l lasi sa se racoreasca cel putin cinci minute. Spor la treaba!

Luand in serios toate aceste sfaturi oferite de firma noastra de Curatatorie Covoare, este imposibil sa nu reusesti in a-ti mentine curatenia casei tale la un nivel optim. In schimb, sugestia noastra este aceea de  a realiza periodic o spalare amanuntita si profesionista a covoarelor tale, apeland la cea mai buna firma de Curatatorie Covoare din Bucuresti, care iti pune la dispozitie livrare rapida, transport gratuit pentru o suma mai mare de 100 ron si tehnologie moderna.