Curatatorie covoare: Sfaturi practice de la A la Z

Firma noastra de curatatorie covoare iti dezvaluie cele mai bune tips-uri pentru o mentananta cat mai buna a covoarelor tale, deoarece stim cat este de importanta curatenie casei tale.


Postat pe 2015-01-29


Curatatorie Covoare Sfaturi Practice 1422534960850 900x300

Firma noastra de curatatorie covoare iti dezvaluie cele mai bune tips-uri pentru o mentananta cat mai buna a covoarelor tale, deoarece stim cat este de importanta curatenie casei tale. Covorul aduna in fibrele sale praf, acarieni, microorganisme, fire de par, resturi de mancare. Daca nu este aspirat si curatat des, covorul poate fi o adevarata sursa de imbolnaviri.  Mai les daca ai copii, trebuie sa te gandesti foarte serios in aceasta privinta, mai ales ca cei mici obisnuiesc sa isi petreaca foarte mult timp stand pe jos. Uite ce ai de facut pentru a-ti proteja sanatatea ta si a celor din jur.

Matura si aspira

Inainte de a incepe munca propriu zisa,  trebuie sa stii ca mocheta si covorul se matura si se aspira foarte bine. Este recomandat sa folosesti un aspirator care functioneaza cu apa. Astfel, praful nu va fi absorbit si eliminat din nou in camera. Insa, daca nu ai un astfel de model de aspirator, ar trebui sa fii foarte atent la sacul in care se aduna praful. Acesta ar trebui sa fie de unica folosinta sau, daca nu, macar sa fie foarte curat. 

Scoate covorul pe batator

Daca observi ca aspiratorul nu face fata volumului mare de praf, este indicat sa scoti covorul in fata blocului, pe batator. In aer liber acesta se va curata mult mai bine, se va aerisi si va mirosi a proaspat. Atentie! Nu lasa covorul sa stea la soare! Caldura excesiva si razele soarelui ar putea sa-l decoloreze. 

Periaza-l cu atentie 

Covorul, dupa ce a fost aspirat si aerisit, se periaza cu o perie speciala inmuiata intr-o solutie formata din apa si otet. In timpul perierii vei indeparta firele de par si scamele care s-au prins intre fibrele tesaturii. Mai mult, covorul va deveni mai moale si mai pufos, culoarea lui va fi mai puternica. Prin periere, ajuti fibrele sa nu se toceasca si sa nu se subtieze. Atentie! Nu freca foarte puternic pentru a nu distruge tesatura! 

Curata mocheta cu varza

Cum improspatim culoarea? Folosind o jumatate de varza proaspata. Freaca bine covorul cu o jumatate de capatana de varza proaspata insistand in zonele care si-au pierdut din stralucire. Aspectul tern al covorului sau mochetei va disparea, lasand in urma culorile vii. 

Sarea grunjoasa improspateaza culorile

Si sarea se foloseste cu succes la improspatarea culorilor. Presara pe covor sau mocheta sare grunjoasa umeda si lasa sa actioneze jumatate de ora. Apoi, perie covorul folosind o perie speciala. Ultimul pas? Aspira covorul foarte bine! Sarea va disparea lasand in urma culori reimprospatate. 

Bicarbonatul indeparteaza mirosul statut

Uneori covorul emana un miros statut de praf. Presara peste el bicarbonat de sodiu si lasa sa actioneze jumatate de ora. Apoi, aspira foarte bine! 

Totusi, in cazul in care doriti o alta aternativa, va sugeram sa apelati la firma noastra de curatatorie covoare in Bucuresti, deoarece utilizam tehnici moderne, avem pret unic 10 lei/mp si livrare rapida.