Indepartarea imediata a petelor cu solutii la indemana!

Pentru a păstra covorul într-o stare bună nu este nevoie de un echipament sofisticat. O aspirare completă este esenţială, precum şi o serie de ustensile, cum sunt: soluţia pentru covoare, aparatul de curăţat cu vapori, care contribuie la prevenirea instal


Postat pe 2015-01-27


Indepartarea Imediata A Petelor Cu Solutii La Indemana 1422363550710 900x300

Un covor nou de lână se va pastra mai mult timp şi va arăta mai bine numai dacă se urmează o rutină regulată de aspirare, o curăţare periodică şi o îndepartare imediată a petelor.

Pentru a păstra covorul într-o stare bună nu este nevoie de un echipament sofisticat. O aspirare completă este esenţială, precum şi o serie de ustensile, cum sunt: soluţia pentru covoare, aparatul de curăţat cu vapori, care contribuie la prevenirea instalarii petelor şi cârpe absorbante sau sugative, care contribuie la îndepărtarea petelor.

O dată sau de doua ori pe an se va aplica pe mochete o pudră absorbantă, iar pe covoare şi canapele se va pulveriza o spumă uscată, după care se vor aspira. Vă sfătuim să nu bateţi covoarele, în special dacă sunt din lână, deoarece riscaţi să distrugeţi urzeala!                                                                                                                 

Înainte de a începe orice curăţare cu soluţii de covoare, întodeauna testaţi covorul într-un loc mai ferit, pentru a vedea cum acţionează soluţia respectivă asupra covorului dvs. Cea mai bună şi mai eficientă metodă ar fi aceea de a apela la serviciile unei firme specializate în curăţarea covoarelor şi tapiţeriilor.                           

Pentru a scoate petele, este important ca, indiferent de pată, să acţionaţi rapid şi să tamponaţi imediat cu hârtie absorbantă sau sugativă, dinspre margine spre centru şi să nu frecaţi niciodată,  pentru a nu mări pata respectivă. Nu folosiţi niciodată apă caldă sau sare, deoarece acestea “coc” petele! Încercaţi produsul pentru scos pete pe o ţesătură identică sau într-un loc mai puţin vizibil; nu amestecaţi niciodată clor cu amoniac, deoarece rezulta un gaz foarte toxic.

Fiţi foarte atenţi la solvenţi! Solvenţii volatili (alcool, eter, benzină, acetonă) nu sunt inofensivi.  Protejaţi-vă mâinile cu mănuşi din cauciuc, asiguraţi-vă că animalele şi copiii nu sunt în apropiere şi aerisiţi bine dupa utilizare. Reţineţi că doar produşii pe bază de clor nu sunt inflamabili, în cazul celorlalţi solvenţi nu fumaţi şi evitaţi orice sursă de foc!

Petele grase (unt, lapte, ulei, ceară, etc.) se vor scoate cu o pudră aplicată pe ţesătura uscată, lasându-se să pătrundă înainte de a aspira. Petele slabe (ceai, alcool, cerneală, cafea, suc de fructe, etc.) se scot cu solvenţi volatili sau cu soluţii de amoniac.  Nu vărsaţi direct pe pată, ci aplicaţi pe o cârpă curată, albă, care nu lasă scame.   

Pentru a reîmprospăta culorile covoarelor, umeziţi-le cu apă gazoasă sau acoperiţi-le cu frunze de tei infuzate, lăsaţi-le să se usuce şi apoi aspiraţi-le. Puteţi folosi de asemenea amoniacul diluat in apă.

Pentru a curăţa covoarele este suficient să aspirăm o dată pe săptămână (eventual mai des în cazul zonelor de trafic mai intens). Aspirând îndepărtăm mizeria înainte ca aceasta să se fixeze în firul covorului. Pentru rezultate cât mai bune vă recomandăm să goliţi săculeţul aspiratorului când este pe jumatate plin.