Procesul de curatare al covoarelor si mochetelor

Afla care sunt pasii urmati de o spalatorie de covoare in procesul de curatare al covoarelor si mochetelor. 10 pasi pentru un covor curat


Postat pe 2015-01-05


Firma De Curatenie Bucuresti 2 1422015914330 900x300

A venit momentul acela din an în care te gândești că ar fi o idee bună să mai cureți covoarele din camere și nu știi de unde să începi? Spălatul lor este un proces care iți mănâncă mult timp și necesită detergenți și instrumente speciale, de aceea ar fi indicat să apelezi la o firmă specializată de spalatorie covoare.

Când ai de spalat un covor trebuie să ţii cont de faptul că procesul de curăţare a acestuia nu este la fel de simplu precum spălarea hainelor sau a încălţămintei. Pentru rezultate foarte bune este indicat să apelezi la serviiciile oferite de o spalatorie de covoare, astfel covorul sau covoarele tale vor arăta ca noi. Iată care sunt procesele prin care trebuie să treacă un covor într-o curăţătorie de covoare:

Pentru început trebuie îndepărtat praful. Apoi, trebuie verificat pentru a se descoperi eventualele pete. Dacă este pătat, trebuie făcută o analiză a petelor respective pentru a se determina metoda optimă de curăţare. Ideal ar fi ca soluţiile de curăţare să fie ecologice.

În continuare, trecem la spălarea propriu-zisă. Pentru a proteja factorul delicat din fibrele covorului şi pentru a readuce la viaţă culorile este indicat ca spălarea acestuia să se efectueze fără a se folosi substanţe de curăţare chimice. Există o gamă largă de detergenţi biodegradabili, aceştia fiind alegerea optimă pentru acest proces. Folosind produse biodegradabile veţi opta pentru sănătate şi prospeţime.

O spalatorie de covoare profesională va curăţa întotdeauna petele prin metode ecologice, metode bazate pe apă, folosind negreşit aparate de curăţare performante, de ultimă generaţie.

După ce procesul de curăţare a fost efectuat, urmează clătirea covorului şi introducerea lui între periile rotative cu scopul de a îndepărta mizeria rămasă, părul lăsat de animalele de companie etc.

În continuare, covoarele sunt introduse în maşina de spălat, apoi sunt clătite foarte bine şi în final sunt stoarse şi uscate. În ceea ce priveşte curăţarea mochetelor nu este nimic diferit. Mocheta trece exact prin acelaşi proces de curăţare prin care trece un covor, de la înlăturarea prafului până la uscare.

Experţii în spalatorie covoare folosesc doar aparatură de top. Cu ajutorul acesteia, covoarele clienţilor noștri sunt tratate şi curăţate foarte bine, indiferent de sensibilitatea ţesăturilor sau a materialelor şi fără a fi degradate.

Covoarele ce trec prin procesul de tratare şi curăţare într-o unitate specializată, trebuie să aibă un miros proaspăt şi plăcut, să ofere o senzaţie plăcută în momentul atingerii şi în ceea ce priveşte culorile, acestea trebuie să fie revitalizate.

Dacă ai covoare murdare şi pătate care necesită o curățare imediată, apelează la curatatorie covoare Bucuresti, cu personal profesionist şi astfel vei avea o experienţă plăcută în tot acest proces.