Spalatorie Covoare te invata cum sa ai grija de covoarele din lana naturala!

Firma noastra de Spalatorie Covoare numarul 1 din Bucuresti iti dezvaluie ce pasi ai de urmat atunci cand trebuie sa curati si sa mentii aspectul imaculat al covoarelor din lana naturala.


Postat pe 2015-03-25


Spalatorie Covoare Te Invata Cum Sa Ai Grija De Covoarele Din Lana Naturala 1427291212570 900x300

Firma noastra de Spalatorie Covoare numarul 1 din Bucuresti iti dezvaluie ce pasi ai de urmat atunci cand trebuie sa curati si sa mentii aspectul imaculat al covoarelor din lana naturala.

Spalatorie Covoare va indruma sa urmati acesti pasi:

  • Măsure Preventive

În mare măsură se poate evita introducerea mizeriei într-o încăpere prin amplasarea de grilaje şi podele la intrare. Aceste trebuie să fie integrate în activităţile de întreţinere uzuale pentru a garanta susţinerea funcţionalităţii acestora. 

  • Menţinerea curăţeniei

Menţinerea curăţăniei are o importanţă decisivă pentru curăţenia covoarelor şi joacă un rol predominant stabilind intervalurile între activităţile obligatorii de curăţare intensivă. Pentru menţinerea caracterului reprezentativ al covoarelor, îndepărtarea zilnică a mizeriei şi îndepărtarea suplimentară a petelor  are o importanţă deosebită la menţinerea continuă a stării.

  • În locuri unde este un nivel mai scăzut de uzură, este recomandat curăţarea cu aspiratorul folosind un jet potrivit covoarelor din lână naturală pentru a elimina efectele de pâslire.
  • Curăţenia zilnică cu un aparat dotat cu o perie puternică, nu doar că adună particule de murdărie din adâncul părţii pufoase, dar îndepărtează şi murdăria uşoară de pe suprafaţă. Din cauza funcţiei mecanice intensive această metodă ar trebui să fie folosit numai pe covoare din lână naturală, în zone, care sunt supuse la nivele mai înalte de uzură sau în zone pătate.
  • Îndepărtarea petelor

Dacă este posibil, îndepărtează toate petele imediat. Nu lăsa pe ele să se usucă. Curăţă cu aspiratorul murdăria uşoară. Strânge lichidele folosind cârpe absorbante. În niciun caz nu freca. Când se tratează petele, întotdeauna începe munca din margine spre centru. Nu se utilizează la îndepărtarea petelor aspiratoare standarde folosite în gospodărie sau detergente pentru spălarea vaselor. Spala amănunţit, peste tot, pata tratată cu apă, apoi tamponează până ce se usucă (folosind hârtie albă absorbantă de bucătărie dacă e necesar). În cazul unor pete îndărătnice repetă procedura dacă este necesar. La îndepărtarea petelor, nu se freacă sau nu se lasă podeaua să fie umezit peste tot.

  • Curăţarea intensivă

Pe deasupra curăţeniei zilnice şi îndepărtării petelor, covorul cere tratamente intensive, periodice, pentru a îndepărta mizeria şi murdăria de pe întreaga suprafaţă a covorului. În cazul unor covoare din lână naturală, pulverizează pe podea cu un spray special. Această metodă scoate murdăria din partea pufoasă a covorului. În cazul unui covor Velcro-legat, umezirea învelişului trebuie evitat şi, din acest motiv, munca trebuie efectuată fără eşec, folosind metodă monofazată, în care pulverizarea şi extracţia sunt efectuate într-o singură operaţie sau suprafaţa podelei ar trebui să fie pulverizată cu soluţia de curăţare: în prima etapă folosind un aparat de pulverizare cu pompă/cu presiune, iar în etapa a doua folosind un pulverizator care să extrage apă curată, de asemenea într-o singură fază. Numai atunci se umblă pe covorul curăţat cu metoda umedă când se usucă complet. Metoda de curăţare descrisă de mai sus nu se poate efectuată pe covoare curate care erau tratate cu adezive senzitive pentru umezeală sau care erau întinse, instalate sau aşezate fără coeziune.

  • Impregnarea – Protecţia împotriva Re-Murdărire

După terminarea curăţării intesive, covorul trebuie tratat cu un agent potrivit impregnării.

In cazul in care considerati ca este o munca pe care nu o puteti realiza, va sugeram sa apelati cu incredere la firma noastra de Spalatorie Covoare, cu transport gratuit, livrare rapida sic el mai mic cost de pe piata.